KALSİYUM NİTRAT SÜSPANSİYONU

: Anasayfa / KALSİYUM NİTRAT SÜSPANSİYONU
ii
Toplam AZOT (N) – 8 Kütlece (w / w)%
Nitrat Azotu (N-NO3) – 1 Kütlece (w / w)%
Amonyum Azotu (N-NH4) – 7 Kütlece (w / w)%
Suda çözünür KALSIYUMOKSİT  (CaO) – 10 Kütlece (w / w)%
Kalsiyum bitki için ikincil bir makro besindir. Hücre duvarı ve dokularının güçlenmesinde görev üstlenir. Hücre duvarında yer alan kalsiyum pektatlar, bitki dokuları ve meyveleri, mantar, bakteri ve infeksiyonlara karşı korur. Düzensiz sulama, gübreleme, drenaj gibi nedenlerle kalsiyumu yeterince alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Elmada acı benek, domateste dip çürüklüğü gibi belirtiler görülür. Kalsiyum, aminoasit taşıyıcı özelliği sayesinde çok hızlı etki gösterir. Bu yanı ile klasik uygulamaların dışında bir özelliğe sahiptir. Fosforlu gübrelerle karıştırılırken ön deneme yapılması tavsiye edilir. Kalsiyum uygulaması sulamadan önce yapılmalı veya uygulamadan sonra su verilmelidir.